Langer Plezier Van Je Kleding – Een Blog Met 10 Tips

Als je veel geld hebt geïnvesteerd in je garderobe, wil je natuurlijk ook zo lang mogelijk plezier hebben van je kleding. Kleding gaat langer mee als je er goed voor zorgt en het op de juiste manier behandelt. Hier zijn 10 tips om je kleding langer mooi te houden:

  1. Was je kleding niet te vaak. Als je kleding niet vies of bezweet is, hoef je het niet meteen in de was te doen. Hang het uit om te luchten en draag het nog een keer.
  2. Was kleding binnenstebuiten. Hierdoor blijven kleuren langer mooi en voorkom je dat prints vervagen.
  3. Gebruik het juiste wasmiddel en de juiste wasinstellingen. Controleer het waslabel in je kleding en volg de aanwijzingen op.
  4. Gebruik geen wasverzachter. Wasverzachter kan de vezels van je kleding aantasten en er zelfs voor zorgen dat het minder goed ademt.
  5. Laat je kleding niet te lang in de wasmachine zitten. Haal het er meteen uit zodra het klaar is en hang het op om te drogen.
  6. Droog kleding niet in direct zonlicht. Hierdoor kunnen kleuren vervagen en kan de stof beschadigen.
  7. Strijk je kleding op de juiste temperatuur. Te hoge temperaturen kunnen de stof beschadigen.
  8. Bewaar je kleding op de juiste manier. Hang kleding op een hanger en zorg ervoor dat het niet te strak hangt om vervorming te voorkomen.
  9. Behandel vlekken zo snel mogelijk. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om vlekken te verwijderen.
  10. Repareer kleine beschadigingen meteen. Als er een knoopje mist of er zit een gaatje in je kleding, repareer het dan meteen voordat het erger wordt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *